Инверторната технология адаптира скоростта на въртене на компресора според нужната температура във всеки един момент, което позволява консумирането на само точно необходимата енергия във всеки един момент. /това се сравнява с педала на газта на автомобил, който регулира скоростта на двигателя чрез освобождаване или натискане на педала/.Това води до драстично намаление на температурните амплитуди в границите на плюс минус 1 градус Целзий, т.е. гаранция за стабилност и комфорт, важен критерий при гледане на възрастни хора и малки деца. С достигане на желаната температура се намалят оборотите на компресора, а оттам намаля шумът и консумацията на електричество..

Спрямо обикновените (конвенционални или on-off) климатици, инверторните климатици са по-тихи, по-икономични, по-надеждни, много по-ефективни, но са и по-скъпи.

Водещи марки за инверторни климатици са: TOSHIBA, PANASONIC, MITSUBISHI ELECTRIC, FUJI ELECTRIC, SHARP, DAIKIN .Ако имате нужда от нашата помощ, ние от ФРЕСКОР ЕООД с удоволствие ще Ви ориентираме и ще Ви помогнем да откриете Вашият климатик.

Автор:Ивелин Златев