Daikin предоставя свободно всички патенти за устройствата с хладилен агент R-32

Миналият месец компанията Daikin Industries Ltd предостави достъп до 176 патента за своите конкуренти. По този начин Daikin насърчава международното въвеждане на R-32 технологията. Одобрението осигурява лесен достъп до патентите – не се изискват специални разрешителни или договори.

daikinaltherma
Daikin Altherma 3 е първата термопомпа въздух-вода на пазара, която използва хладилен агент R-32 и е удостоена с наградата iF Design Award 2018 и Reddot Award 2018 за иновативния си дизайн. Много преди законовите изисквания да го наложат, компанията признава необходимостта от производство на по-ефективни и екологични климатични и хладилни системи. Още през 2012 г. в Япония стартира първото в света климатично устройство с хладилен агент R-32. Броят на инсталираните устройства R-32 в световен мащаб се оценява на 27 милиона. Daikin е продал повече от 10 милиона от тях в повече от 50 страни в Европа, Америка, Австралия и Азия.

Тези технологии позволяват да се продължи използването на системи с флуорирани хладилни агенти, като все още се постигат целите на ЕС за защита на климата.

За повече информация: Daikin
Публикувано в:www.otoplenie.eu